Η διατροφή και η ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία ήταν το κεντρικό θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 5 Μαρτίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ. Θεοφάνης Λάζαρης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η διατροφολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Αγγελική Αποστόλου.
Η κ. Αποστόλου ανέλυσε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής για τα άτομα άνω των 60 ετών, επισημαίνοντας τις φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό, όπως η μείωση της μυϊκής και οστικής μάζας, αλλά και η μειωμένη ανάγκη σε θερμίδες. Τόνισε τη σημασία της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων.
Μετά την ομιλία, ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν πρακτικές συμβουλές για τη διατροφή τους.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υγιεινή διατροφή στην τρίτη ηλικία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων πολιτών του Δήμου Σπάρτης.