50 χρόνια Τούρκικο ψευδοκράτος.

Σαν σήμερα το 1974 οι Τουρκικές δυνάμεις επετέθησαν με σφοδρότητα επί του Κυπριακού εδάφους  με σκοπό όπως έλεγαν να διαφυλάξουν τη ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων που ζούσαν στο Νησί. Ο πραγματικός όμως λόγος ήταν η δημιουργία ενός κράτους φάντασμα που δημιουργήθηκε παράτυπα με την επιβολή των όπλων και την αμέριστη συμπαράσταση των δυνάμεων της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.  Η Κύπρος έπρεπε να διχοτομηθεί η ακόμα και να τριχοτομηθεί και οπωσδήποτε να μην ενωθεί με την Ελλάδα. 

 Ποιοι όμως ήταν τα εκτελεστικά όργανα  αυτής της αποτρόπαιης προδοσίας;

Το 1974, κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπήρξαν πολλοί παράγοντες που συνέβαλαν στην προδοσία της χώρας. Ορισμένοι από αυτούς περιλαμβάνουν:

Απριλιανοί πραξικοπηματίες: Οι απριλιανοί πραξικοπηματίες, που είχαν ανατρέψει την κυβέρνηση του Μακάριου, συνεργάστηκαν με τους Τούρκους για να παραδώσουν μέρος της Κύπρου. Πολύ πριν το Απριλιανό πραξικόπημα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μετέβη στα παράλια της Μικράς Ασίας προκειμένου να συζητήσει τους όρους και την χρονική στιγμή που θα γινόταν η επέμβαση με τον Πρόεδρο Ετζεβίτ. Ο Συνταγματάρχης της ΕΣΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) ανέλαβε πραξικοπηκοματικά την διακυβέρνηση της χώρας και την Διοίκηση των ένοπλων Δυνάμεων με σκοπό να διευκολύνει την Τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο.
Διεθνείς παράγοντες: Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, οι Βρετανοί και άλλοι συμμάχοι συνεργάστηκαν για να παραδώσουν τμήμα της Κύπρου στους Τούρκους.
Ελληνικοί αξιωματικοί: Οι ανωτάτοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατά το δεκαήμερο από 15 έως 23 Ιουλίου 1974, πρόδωσαν την Κύπρο, κατηγορούμενοι για αξιόποινες πράξεις.
Αυτά είναι μερικά από τα κύρια πρόσωπα που συνέβαλαν στην προδοσία της Κύπρου το 1974.

 Το μεγαλύτερο όμως μέρος της ευθύνης φέρει ο Πολιτικός και Αρχιεπίσκοπος "Μακάριος" όπου με την φιλορωσική πολιτική που ακολούθησε εξώθησε τους Συμμάχους και ιδιαίτερα τους Άγγλους  να επισπεύσουν την διχοτόμηση του Νησιού.

 Αλλοίμονο στην Κύπρο με ότι μέλει γενέσθαι από εδώ και εμπρός. Αιτία για τα πάθη της, η περίοπτη Στρατηγική της θέση και ο πλούτος της. Τρείς αιώνας βρίσκεται υπό κατοχή. Πότε θα κάνει ξαστεριά; Πότε θα φλεβαρίσει;