Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Το 1928 αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», υπό τη διοίκηση του Ιταλού Λοχαγού Σαλτάλι και τον Βαυαρό Συνταγματάρχη Έιδεκ ως ανώτερο επόπτη. Το διάταγμα για την ίδρυσή της ήταν προγραμματισμένο να υπογραφεί στις 21 Δεκεμβρίου 1828. Το θέμα της σχολής είναι το γνωστό ρητό «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει».

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και παλαιότερα στρατιωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Με μια μακρά ιστορία και παράδοση στην εκπαίδευση των νέων αξιωματικών, η Σχολή Ευελπίδων έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ελληνικού στρατού.

Με τον λοχαγό Σαλτάλι ως Διοικητή και τον Συνταγματάρχη Έιδεκ ως ανώτερο επόπτη, η Σχολή Ευελπίδων αν.αμένεται να έχει μια συσκευή κίνησης στη λειτουργία της. Με εξειδικευμένο προσωπικό και προηγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μελλοντικοί αξιωματικοί θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την υπηρεσία τους στο ελληνικό στρατό.

Η υπογραφή του διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων στις 21 Δεκεμβρίου 182 δεν αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό στρατό. Με το  «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει», η σχολή θα ενθαρρύνει τους μαθητές της να αναπτύξουν τις ηγετικές ικανότητές τους και να γίνουν έμπειροι αξιωματικοί στο μέλλον.

Συνολικά, η έναρξη λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων  υποστηρίζει την ικανότητα του ελληνικού στρατού να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Με την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει, η Σχολή Ευελπίδων δεν πρέπει να παράγει εξαιρετικούς αξιωματικούς που θα εξυπηρετούν τον στρατιωτικό μας μηχανισμό με επιτυχία και αξιοπρέπεια. Η ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των στρατιωτικών ικανοτήτων της χώρας μας.

1979

Η SONY λανσάρισε ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της, το walkman, στην Ιαπωνία. Η εταιρεία που έγινε γνωστή για τις καινοτομίες της στον τομέα της τεχνολογίας αποφάσισε να επαναλάβει ένα αγαπημένο προϊόν που έκανε θραύση στη δεκαετία του 1980.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα κρίση μετά την ανακοίνωσή της του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι βρίσκεται σε καθυστέρηση καταβολής πληρωμής της δόσης των περίπου 1,5 δις. ευρώ που οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι λήγει και το πρόγραμμα χρηματοδότησης και η χώρα βρίσκεται πλέον χωρίς οικονομική κάλυψη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφευχθεί το δημοψήφισμα που είχε προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης και αυστηρών μέτρων λιτότητας. Η επιστροφή της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ δημιουργεί μια ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας και για την εξέλιξη της οικονομίας της.

Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέες στρατηγικές και λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αποκατάσταση της οικονομίας της. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Οι πολίτες της Ελλάδας πρέπει να είναι ενήμεροι για τις υποδείξεις και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι σημαντικό και οι πολιτικοί ηγέτες να ακούν τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών και να λαμβάνουν την κυβέρνηση με διάφορες απόψεις και προτάσεις που υπάρχουν.

Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει αυτήν τη νέα δοκιμασία και να ανακτήσει την οικονομική της ευημερία. Μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη μπορεί να υπερνικήσει τις δυσκολίες και να βρει το δρόμο προς την ανάκαμψη.

Το 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καλύτερη συμφωνία. Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν είχε κρυφό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η χώρα αντιμετώπισε μια σοβαρή οικονομική κρίση. Η διαπραγματευθείσα κυβέρνηση με διεθνείς πιστωτές για μια νέα συμφωνία διάδοσης, αλλά οι όροι αντιμετώπισαν αντίσταση από τον ελληνικό λαό που ταλαιπωρούνταν από τα μέτρα λιτότητας.

Η απόφαση να διεξαγάγει δημοψήφισμα θεωρήθηκε ως μια τολμηρή κίνηση για να δοθεί φωνή στον ελληνικό λαό στη διαδικασία λήψης του ελληνικού λαού. Ωστόσο, πυροδότησε επίσης διαμάχη και αβεβαιότητα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Τελικά οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα, απορρίπτοντας τους προτεινόμενους όρους διάδοσης. Αυτή η απόφαση οδήγησε τελικά σε περισσότερες διαπραγματεύσεις και μια νέα συμφωνία διάλυσης τον Αύγουστο του 2015, η οποία περιλάμβανε αυστηρά μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις.

Το έτος 2015 ήταν μια περίοδος προκλήσεων για την Ελλάδα, καθώς η χώρα πάλευε να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός. Το δημοψήφισμα ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας, αναδεικνύοντας τις βαθιές διαιρέσεις και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα.